HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.11.13. 06:54 calvero56

VITAM  ET  SANGVINEM (nagyon SZABADos fordításban: szangvinikus és VÉRRE menő  VITÁM anyámmal, a TERMÉSZETRŐL). A csantavéri háza előtt három nyírfa áll. Én ültettem, még 30 évvel ezelőtt. Ilyenkor ősszel lehull a levele: mintha arannyal volna terítve az alja. Csakhogy ez szebb az aranynál. És anyám minden ősszel, ha ott vagyok nála (most is, még pár napig), hogy: szedjem föl az avar, és vigyem a szemétdombra. Szemééétreee?? Disznók elé gyöngyöt? Miért, anyám? Hát, mert mit szólnak a szomszédok. Ki nem szarja le a szomszédokat, nézzék a saját házuk elejét, ahol leselejtezett autógumiból van a virágtartó. Nekik az a szép. Nekem meg a sárga avar szép, igenis az, és rosszul fogalmaztam, hogy olyan, mint az arany, mert az aranyat utálom. A szomszéd nyakában ott a vastag aranylánc, kezén meg a Kennedy arcképét ábrázoló pecsétgyűrű, amit 1963-ban dobtak piacra, hogy a lelőtt elnökből is üzletet csináljanak. A szomszédnak az is szép. De ő, a gyönyörű, sárga avart elviszi a szemétre. És anyán, neked ez a példa, ez a minta? Erre anyám: de hát a szél átfújja a mi avarunkat is az ő felére. És ha átfújja?! Nem én fújom át, nincs olyan erős tüdőm! A szél – az a Természet. Miként  a sárga avar is az. És ami természetes – az szép. nfl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr614369349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása