HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.10.22. 06:47 calvero56

NÁDAST  NÉZTEM  ISMÉT  AZ  ÉJJEL,  interjúkat  és más felvételeket a netről, elsőként a Jelenkor kiadónál  Az élet sója könyvbemutatóját. Sárközy Bencének, a kiadó igazgatójának kellett volna az estet moderálnia,  és bemutatnia Forgách Andrást is, a könyv illusztrátorát, de Sárközy ezt elmulasztotta, így később András egy provokatív kérdéssel belopta magát a műsorba: „mennyi az  egy flekk szöveg?” No, ettől Nádas úgy zavarba jött, hogy hirtelenjében az hitte Berlinben van, és németül kezdett válaszolni.  Sárközy pedig úgy ült ott végig, olyan balfaszul, mint egy szófogadó kölyök a bilin. Nádas elmondta halkan, amit a könyvvel kapcsolatban elmondani szándékozott, s a végén fel is olvasott, ami kicsit rontotta számomra az élményt. Merthogy színészkedve olvasta fel. Jó, persze templomi haragról szól a szöveg, de ehhez nem biztos, hogy szükség volt az emelkedett, néhol patetikus hanghordozásra. Mert én a színészkedést még a színészektől is rosszul viselem, az íróktól meg  aztán- - - szintén.

A legjobban tetsző Nádas mondat egy másik, rövid kis interjújában hangzott el, ahol a születéséről kérdezték. És ő csak annyit mondott, hogy amikor őt az anyja először akart szoptatni – a melléből tej helyett vér folyt. S ő ezért elutasította a mellet. (Kérdés, hogy egy újszülött el tud-e utasítani) de nekem mindenesetre tetszett, ahogy ezt a mondatot elvarrta: „és az elutasítás azóta is végigkísérte az életemet.”

Elutasította még a saját darabjának megtekintését is. Nem csak Nyíregyházára volt rest eljönni, de amikor a Temetést a pesti Tháliában játszottuk, akkor is hiába vártuk. Mondtam is Pányokinak, a mindenes titkárnak, hogy ha ez a pasas bátor volt megírni azokat a mondatokat Ötvenhatról, hogy „és akkor lőttel, szerda volt és lőttek, éppen egymásba lőttek két sorozatot- - -„  legyen már bátor megnézni, hogy miként rendezte meg ezt Gaál Erzsi, és hogyan játszottuk el Varjú Olgával, 1988-ban. Ez az idézőjelek közé zárt pár szó legyen előleg, a holnapi dátumra is. És egyszerre érvényes Ötvenhatra, és az ötven évvel későbbi szégyenletes rendőri akcióra. nfl

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr10014314829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása