HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.09.17. 04:54 calvero56

AFRIKAI  EMLÉK (meg ami nem az). Már feküdt Tibor bivalybikája. Lou ki is zsigerelte, és mindhárman egy ernyőakácia hűvösében vártuk, hogy a Kefaz nevű vadászunk elmenjen a kocsiért. Először csak magasan kezdtek körözni a keselyűk. Egyre szűkebb rádiuszban forogtak hangtalanul, aztán egymás után süvítettek le a zsigerekre. Rögtön marakodni kezdtek a beleken, nehézkes mozgással, peckesen és ünnepélyesen ugráltak körülötte, mintha valami ősi táncot járnának. És akkor elismeréssel gondoltam a Robert Wilson társulat élethű előadására, amely előtte nem sokkal vendégszerepelt Magyarországon: keselyű maszkban járták, olyan élethűen, mint ezek itt a beleken. Az a kérdés vetődött fel bennem, hogy a keselyük lesték-e el az emberek viselkedését, vagy az emberek a keselyűkét.

Ez mindig eszembe jut, amikor nagy-nagy kapzsiságot látok, kezdve a gyéef-féle „eredeti tőkefelhalmozás”-tól a manapság látható óvés tőkefelhalmozásig. Utóbbi már nem is eredeti. Mindig az jut eszembe, hogy a keselyűk utánozzák-e az embereket, vagy az emberek a dögkeselyűket. nfl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr5914244287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása