HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.08.07. 06:09 calvero56

ELUTASÍTOTTA  a Nemzeti Kulturális Alap  a Holdvilágnézet című regényem anyagi támogatását, amit a Forum kiadó pályázott meg a kiadás anyagi fedezetére. De a könyvem így is megjelenik majd, legfeljebb nem idén, hanem jövő tavaszra. A jó anyag nem romlandó, a rosszért meg nem kár. És így legalább megmarad az illúzióm, hogy szabad vagyok, s nem térdeltem semelyik hatalom ágyéka elé. A pályázatunk félrelökésének magam két okát tudom elképzelni. 1) a regényem rossz – de ezt a lehetőséget máris kizárhatjuk, hisz tudom, hogy a regényem eredeti és egyéni hangú, érdekes ötletre épülő, szerkezetében újszerű, egyszóval: jó. 2) Mivel az ítészek a legritkább esetben olvassák el azt, ami felett ítélkeznek, a címéből ítélve azt gondolhatták, hogy ez a pasas a HOLDról ír, miközben nem része a holdudvarunknak, a VILÁGNÉZETe meg oly demonstratívan független, hogy az már-már nevetségesség határát súrolja, vagy tán át is lépi azt (a határon túlra). Igen, az vagyok, nevetséges, azzal a teátrális örök kívülállásommal, s hogy undorral fordulok el a holdudvaroktól, s inkábba vagyok a Szaturnusz 61. holdja, ami elég nagy távolságtartást feltételez, ha tudjuk, hogy a Szaturnusznak gyűrűjének csak 60 holdja van (meg néhány hektárja, hogy viccel helyettesítsem az eredetileg ide szánt káromkodást). És különben sem tukmálom a regényemben a világnézetemet másokra, hanem a főalakom egy világjáró természetfotós, akinek a lencséje NÉZETÉN keresztül mutatom meg a világot, Afrikától Alaszkáig. A hold pedig kicsit összekacsintás Szerb Antal Utas és holdvilágával, de ez csak érzet, mert épp hogy Itáliában nem jár az én főhősöm. Engem az ilyen visszautasítások már nem tudnak bántani, mert pár éve megtaláltam magamban azt a rejtélyes erőt, ami folytonos talpra állásra sarkall, és ilyen pinf dolgoktól nem leszek komor és legyőzött, mint akit tönkretettek a körülmények. Nem támogatják? Nem baj. Velem együtt Rónaszegi Miklós könyvének támogatást is visszalökte a NKA, ami szinte megható: egyazon elutasítási kalapba kerültem gyermekkorom egyik kedvenc írójával, akinek már HÚSZ ÉVE NEM JELENT MEG új regénye, mert – Lengyel Péterhez hasonlóan –, ő sem szopja egyik párt faszát sem. (Ebben a posztomban is leírtam a „fasz” szót. De ez így kevés, még annyit, hogy kerek legen a szidalmi keretes szerkezet: a kurva anyád, Nemzeti Kulturális Alap.) nfl

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr4014166375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása