HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.07.12. 05:48 calvero56

ÚGY  TANULMÁNYOZOM a politikusokat, ahogy a zsiráfot nézi az öreg paraszt az állatkertben: márpedig ilyen állat nincs! Pedig van. Ott látja az ember a tévében. Amikor még Hatvanban laktam, az utcán néha összetalálkoztam szabózsolt nevű állat-tititkárral. Nem ketrecben – szabadon járkált. Mint mindenkinek, nekem is voltak eszményeim az ilyenfajta emberekkel kapcsolatban. De hajdani eszményeim között, és köztem mindig ott álltak a szabózsoltok, gyurcsányok, tésztaképű tállaik, aki a dagasztóteknőjébe fektette a szegény Koncz Gabi szobrát. És ettől az eszményeim nem csak megváltoztak, de úgy el is tűntek, mint a sicc. Pedig az eszmények jók, nem árt, ha dédelget ilyen az ember, csak ki kell vonni belőle az ember gyarlóságra való hajlamait. A politikusok nem emberek, hanem típusok.  Mi kell a poli-típus képességeihez:  Az emberek iránti teljes közöny. „Egy ember halála: tragédia, egymillió ember halála: statisztika,” Sztálin. Antonius védőbeszéde a politikusi retorika máig felülmúlhatatlan monológja. Úgy beszél, hogy semmit se mond; úgy dicsér, hogy szembesít. Cicero sem tudta volna jobban. Aztán ugorjunk pár évszázadot: Danton és Robespierre. (Dantont játszottam a Büchner darabban, Gaál rendezte Zsótérral, és pl. Thuróczy Szabi gyerekszínészként volt benne.) Danton és Robespierre. Két nagy jellem, az egyik kiváló szónok (Jelcin alkatú ember), a másik visszahúzódó, olyannyira, hogy még a korrupcióra sem volt képes. A   MEGVESZTEGETHETETLEN. Hogy kiröhögnék ezek a maiak!   A forradalom felfalja –  a FORRADALOM GYERMEKEIT, ahogy Marc Bolan, a rock T. Rex-e énekelte a hetvenes évekbe, mielőtt beadta volna magának az aranylövést. nfl

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr7614107971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása