HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.05.10. 06:45 calvero56

KI  A  PARASZT. Nem kérdés. Ugye, nincs kérdőjel a kinagyított betűk végén! Mert ez nem kérdés. Ja, te azt hiszed, hogy az a földműves- - - dehogyis, az már régen farmergazdálkodó (még ha nem is farmerben, de élére vasalt nadrágban jár). Nem is a sötét, a sakktáblán – az már régen gyalog. A paraszt az a sötét jellemű és szellemű személy, aki: 1) nem válaszol egy levélre (értsd: imél, satöbbi), hisz nem tud leütni három billentyűt, hogy: NEM. Mert az a három betű máris válasz, és függetlenül a levél tartalmától, mindenre érvényes. 2) Úgyszintén paraszt, aki azt ígéri, hogy felhív vagy visszahív, és elmulasztja megtenni. Az nem kifogás, hogy elfelejtette.  A paraszti állatvilág mindkét alfaja független az iskolai végzettségtől vagy a társadalmi státusztól! Ily módon, számarányukat tekintve – miként már korábban említettem – az igazgatók között nagy számú parasztság fordul elé, de nemrég egy színházi dramaturg bukott le nálam, hogy ő is suttyomban a parasztág statisztikáját javítja. De mindez csak Kelet- és Dél-Európára vonatkozik, jelesül Magyarországra és az elcsatolt területekre. Csantavéren elsősorban a milliomos nagyvállalkozók között fordul elő sok büdös lábú zsíros paraszt, akik különböző stiklik által szerezték első milliójukat. De például Kanadában elképzelhetetlen, hogy egy bármilyen magas pozíciót betöltő személy ne válaszolna egy BÁRMILYEN levélre. Miként már pár évvel ezelőtt ezt a kanadai élménybeszámolómban megosztottam: az ottani erdészet igazgatója olyan volt, mint a Big Brother: mindent látott, mindent tudott – de mi, a fakitermelésben dolgozók soha nem láttuk őt. Azonban, ha írtunk neki egy imélt, hogy pl. kellene két nap szabadság, még aznap jött vissza a villámposta- - - igaz, többnyire elutasító volt a válasz, de nem ez a lényeg – VÁLASZ VOLT, tehát ő máris kihúzható a paraszti magatartás lajstromáról. Itthoni parasztjaink – szegezzétek figyelő szemeteket a kanadai vadonra, s legyen számotokra ez követendő példa. nfl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr8413903306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása