HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.04.04. 07:10 calvero56

SZEREPOSZTÁS  VÁLASZTÁSOK  IDEJÉN. Hogy egy tévécsatorna mért adja le egymás után, több estén át a Keresztapa különböző számozású részeit, azt nyilván értjük, tekintettel a kampányra. És a bűnben fogant család utalását is úgy érti mindenki, amilyen a politikai bekötöttsége; amely hatalom kezéből eszik éppen, vagy nyálát csorgatva várja, hogy egy másik hatalom kézből ehessen, mert ettől a kéztől csak fenyítést kapott eddig. (A mondatom második felét át lehet írni úgy is, hogy a „kéz” behelyettesítődik „segg”re, és az evés a nyalásra, de mostanában kerülöm az altesti utalásokat). Magam kívül lévén nem csak a magyar, de mindenféle emberi társadalom keretein, 12 éve megrögzött nemszavazóként, ezt a filmet csak úgy néztem tegnap este, mint egy jó filmalkotást, és szándékosan kerültem az aktuális hatalommal kapcsolatos analógiákat. Legfeljebb tanult szakmám oldaláról jutottak eszembe párhuzamok: a hatalom úgy is rávehet a szereposztás megváltoztatására, hogy a kedvenc lovának fejét teszi a rendező mellé az ágyba. Ma is vehet le a hatalmi „keresztapa” igazgatót színházak éléről, s teheti oda az ő kevésbé tehetséges, de párthűséges emberét. Adhat díjat, vagy vonhat meg örökre, még ha az illető százszorosan is rászolgált. (Hogy Latinovits soha nem kapott Kossuthot, azt még értjük: más volt a rendszer, s ő sem volt elég türelmes, és a trianoni aláírás ÖTVENHATODIK (!!) évfordulójának pillanatában, délután négykor – történelmi adatok szerint ebben az órában sercegtek az aláírás lúdtollai a diktátumon – L. a vonat alá vetette magát. De hogy Koltai Robi nem kopott szinte semmiféle díjat, miközben ott volt a „kaposvári jelenség” fénykorában, s azóta már az akkori portás is megkapta a Kossuthot, azt magam felháborítónak tartom. Persze tudom, hogy a nagyfejűeknek nem teszik, hogy ő nincs benne nyelvgyökig egyetlen hatalom alfelében sem, ráadásul még régebben „illetékesezett” is, márpedig ama illetékesek némelyike ma is ott van a hatalomban, vagy azok reinkarnációi. De ez, Robival kapcsolatosan csak saját narratívám. Talán, ha megnézhettem volna tegnap Alindánál tudnám, hogy Ő mit gondol erről- - - de majd az ismétlésben meglátom.)

Pályakezdő koromban egy tiktárság folyosóján várakoztam, újságot olvastam, talán még az arcom is el volt takarva, mint egy közepes fantáziájú magándetektívnek, és egyszer csak látom, hogy az eszbé titkár az irodába viszi az urnát, amiben az ÉV SZÍNÉSZE-díj szavazatai gyűltek össze. Egyszer csak a titkárnő beszól az ajtón az igazgatónak, hogy gáz van, mert Iksz több szavazatot kapott, mint Ipszilon. Mire az igazgató kiszólt ingerülten, hogy őt nem érdekli a szavazati arány, de Ipszilonnak kell nyerni, mert leszóltak a minisztériumból, hogy (és itt egy díj nevét mondja) akarnak neki adni, s azt valamivel indokolni kell. Ennyit asszociálnék a szabad választásokra. (Ezt a témát holnap reggel egy személyes anekdotával folyatom.) nfl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr213804824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása