HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.03.08. 06:36 calvero56

MÁTÓL  KEZDVE ne keressetek, elhajtottam az állataimat arra a vidékre, hol friss fű zsendül, mert itt már letapostak mindent a marhák. A hortobágyi legelőket egy volt miniszterelnök libái szarták össze, nincs hely, ahol a legelőt találnék az állataimnak, ahol pedig még lenne, ott a marhák, mindenhol a marhák; nem csak legelnek, de szét is tapossák a hajtásokat – úgy néznek ki a rügyek, mint a kalapáccsal szétvert rózsabimbó. Találtam egy kitűnő havasi legelőt, un. hegyi poljánát Montenegróban, ott a nyájam szépen elvan, csak a kecskékkel lesz gondom, mert ott meg a kecskék! Itt a marhák, meg a libaszar – ott a kecskék, mert olyan a kecske, hogy mindennek odakap, ahol valami zöldet lát. Bár a marhák is a zöldet tiporják, de a kecskék legalább nem szarnak annyit, csak, mint a gyöngyfüzér, egymás után szórják a bogyóikat. Ami előnyük a marháknak: hogy a szarukkal fűteni lehet, bár ez csak az ázsiai pusztákon tényező, ahol nincs fa. Az én rackáim nagyon finnyásak ám, nem szeretik a szaros legelőt. Egyedüli problémát csak a farkasok okozzák majd, melyek gyakran rátörnek majd az esztenámra, és a karmámból viszik el az aranyszőrű bárányaimat. De hát a természet végzi évmilliók óta tartó dolgát, és minden csak láncszem a rendszerben: táplálék a láncban. S különben is meglopnak naponta az emberi társadalomban is, és nem csak aranyszőrű bárányt, de az aranyborjút is ellopják. Aki keres, megtalálhat ezen a címem: Vrbanj, Krusevicsko polje, broj 1. Crna Gora.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr5613723806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása