HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.01.25. 07:15 calvero56

NŐVÉ  KELL  ÁTVÁLTOZNOM. Nem úgy, hogy szerepet kaptam volna a Vízkeresztben vagy a Van aki forrón szeretiben, bár a Szentivánéji álom Thisbe szoknyaszerepében még sikerem is volt annak idején, noha miskolci rosszakaróim – annak idején még nem sok ilyen volt, s főleg nem a vezetésben, miként ma – azt jövendölték, hogy egész biztos megbukok benne, „mert te ahhoz túl férfias vagy”, mondták, aztán persze nem buktam meg, de ezt most hagyjuk. Hanem most egy női regényfigurámat írom, Elbeszélő Énben. Tehát nem arról van szó, mint már többször, hogy egy női figurámat kell hitelesen megírnom, ahogy én AZT a nőt látom (és nem pedig általában egy nőt, mert az mindig típus lesz, és nem egyéniség), hanem NŐI SZEMMEL  kell látnom a világot, közte önmagamat is, hiszen nyilvánvalóan Kerekes Valiról fogom mintázni a figurát, hisz őt ismertem legjobban a női nemből. De csakis akkor tartom meg ezt a leendő regényt, és nem küldöm a megsemmisítőbe, ha olyan mélyen tudom majd megragadni, és pszichológiai hitelességgel megírni, hogy az nem egy felszínes valami lesz; nem MINTHA játék, hanem valódi mélységében szólam meg belőlem a nő. „Bovaryné én vagyok”, mondta Flaubert. Várom az udvarlókat (ez vicc lett volna). nfl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr7013601613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása