HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

Búcsúbeszéd

2011.02.06. 13:14 calvero56

Ezentúl ritkábban jelentkezem Barátom. Mást csinálok. Hat év után új vadászkönyvet írok, mert a Színésznőt szerettem című regényem megjelenése kétséges. Talán nem is baj, ha posztumusz kiadvány lesz belőle: túlontúl kiadom magam benne; túlságosan érezhető, hogy az utóbbi években milyen megvetéssel tekintek a magyar színjátszás gyakorlóira: halasira, alföldire, meg a sok satöbbire.

De vadászni, s főleg vadászkönyvet írni egyszerre izgató és megnyugtató.

És egy új, egzotikus utazás körvonalai is derengenek... legalábbis a tervezgetés szintjén. Erről csak annyit: egy ismerős megkért minket, olvassuk fel a család búcsúlevelét az elhunyt testvér búcsúztatóján. Nem volt könnyű döntés ezt elfogadni, mert... ne magyarázzam, miért. De egy elhamvaszott ember urnája előtt állni kevésbé felkavaró, mert ő már fizikailag nincs jelen, csakis az őt ismerők emlékezetében. Attól tartottam, végigzokogják a felolvasást, és akkor a saját hatásom alá esem, ami egy színész esetében minősített szakmaiatlanság lenne. De csak halk szipogások voltak, nem zavartak a búcsúlevél felolvasásában. Utána viszont beszélgettünk az elhunyt testvér testvérével, aki Nyugat-Afrikában vezet vadászati vállalkozást... és szóba került egy ottani vadászat lehetősége. Amiről filmfelvétel készülne, talán valamelyik vadász-horgász csatorna is vevő lenne rá... Idén aligha, de talán jövőre már lehet belőle valami.

De előbb a vadászkönyvet szeretném megírni: sok hazai s balkáni vadászatot. És perszre újra elővenni a kanadai vadonban átélt élményeim naplójegyzeteit, és mívesebb formába önteni.

Ennyi. Isten veletek!

Calvero 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr592641985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rőzse 2011.02.08. 10:55:31

Üdv. Calvero! Örömmel tapasztaltam, hogy újból él a blogod. Élvezettel olvasom soraidat. Az is nagy öröm számomra, hogy ismét könyvet, könyveket írsz. Nagyon helyes, alig várom amikor majd olvasni tudom. Gratulálok, hogy ki tudsz jutni Afrikába, drukkolok Neked, legyenek felejthetetlen vadász élményeid.Írj Calvero, írj Calvero! Az írás mellett fogsz még játszani Miskolcon is a Nemzetiben. Már több mint egy évtizede nagyapa vagyok. Különleges, csodálatos állapot, az lesz Neked is. Ölel Öreg Mackó!
süti beállítások módosítása