HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.09.16. 05:19 calvero56

TEGNAP  EGY  RÉGI  VÍGSZÍNHÁZI  KOLLÉGA szóba hozta ezen a fórumon, hogy a magyar nép valóban olyan hülye-e, mint ahogy az RTL-en futó sorozatban bemutatják. Oda kommentáltam valami sarkosat (nem kellett volna), ezt szeretném most árnyalni. Az biztos, hogy amiben egy Csuja és Udvaros is rossz tud lenni, ott valami mélyebb probléma van annál, mintsem hogy egy rendező rosszul instruál. Ugyanis ezek a kvalitású színészek már megtanulták hatástalanítani a rendezők alkalmatlanságát. Ott lehet a probléma, hogy már évtizedek óta, sok ilyen projektben Kusturicásra veszik a műfajt (épp a napokban reklámozta egy kolléganő a magyarszínházi eladást azzal, hogy majdnem K.) Márpedig 1) ma már K. sem készít ilyen filmeket, 2) K. megtalált valamit a Balkánon: azt a spontán lazaságot, amit itt, ezen az égtájon hiába is keresnénk, mert az csak  mediterrán vidékek közelében terem. Belecsúszom egy kis személyesbe: sokszor vadásztam Mokra Gorán és a Sarganon, ahol K. az Élet egy csoda című filmjét forgatta, konkrétan a forgatáson is jelen voltunk a családommal, Kusztó mestert is ismertem személyesen, de nem ez az érdekes, hanem az a világ teljesen más, mint a fent szidalmazott sorozat alapanyaga. Más emberek, más vérmérséklet, más táj. A másik probléma, hogy akik ezt a filmet csinálták, nem ismerik a magyar vidéket. Mert lehet ott találni pellengére állítani való hülyeséget eleget, de ahhoz jól kell ismerni a hülyeség forrását. Én ne fővárosi nejlonparasztok találják ki, hanem menjenek EL (és nem LE, ahogy a pestiek még Miskolccal kapcsolatban is fölé helyezik magukat, miközben M. északabbra van a fővárosnál), menjenek el, én szívják magukba az autentikus hülyeséget, transzformálják művészetté, ahogy K., és azt tegyék a képernyőre. Csak ennyi. nfl

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr7314242547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása