HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.04.03. 07:10 calvero56

H I S Z E K a fogantatásban és a születésben. S ezt bizonyítottam is négy alkalommal, bár a négy gyermekem közül nem mind ismeri el a tényt, hogy az ő születésükhöz annak idején szükség volt hím ivarsejtre is, s nem fogadják el, hogy az ő földi létezésükhöz a genetika jelenlegi tudása szerint szükség volt egy biológiai apára. Hiszek a születésben, a keletkezésben, az alkotásban – a genezisben. Hiszek a születésnapokban is, bár az utóbbi években nem örülök, ha a sajátomra emlékeztetnek. És nem hiszek a halálban, mert már én csak abban hiszek, amit saját bőrömön megtapasztaltam. De hiszek a Napban, mert képes leégetni az ember bőrét – de nem azért hiszek benne, mert mondták, hogy van, s még azért sem, mert minden nap látom (hacsak nem takarják felhők) De a halálban? És jönnek a közhelyek, hogy „örök álom”, és „itt nyugszik.” Ami a koporsóban történik, legkevésbé sem lehet nyugvásnak nevezni, még kevésbé álomnak, az ÖRÖKRŐL meg már ne is beszéljünk. De elfogadom, hogy van halál, bár utálom azokat a semmitmondó szavakat, hogy „részvétem.” Miben vesz részt, aki ezt mondja? Részt kér a fájdalomból? Merő hazugság és frázis. Erről eszembe jut az a régi párttitkár, aki, nem ismervén ennek a szónak a pontos jelentését (nem véletlenül, hisz nincs is), egy iskola átadásakor azzal fejezte be az előre megírt beszédét: „- - - az iskolát használják egészséggel, és fogadják őszinte részvétemet.” A párttitkár persze azért mondta ezt, mert a „részvét” szót összetévesztette a részTvéttel; hogy ő RÉSZT VETT ezen az eseményen. De a keretes szerkezet nevében visszatérve: hiszek a születésben. Minden új nap egyeseknek – az újszülötteknek – az első nap; míg másoknak – a ma halálozottaknak – az utolsó napja, de legtöbb embernek csak egy nappal több. Lilla lányomnak ez a nap, mely most vörösen kel, nem lesz az első napja – s mivel hál istennek nincsen semmi alapja, hogy erre lehessen gondolni –, nem is lesz az utolsó. De nem lesz egyszerűen egy nappal több sem számára. Fontos nap lesz – az Ő születésnapja. És evégből Lilla lányomnak, a mai születésnapja alkalmából sok boldogságot kívánok. nfl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr1813801762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása