HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2018.02.06. 06:53 calvero56

AZ  EMBERNEK  NEM  JÁR  SEMMI  ALANYI  JOGON, minden ajándék, amit kap az élettől. Nekem is minden ajándék volt az a rengeteg izgalmas kaland, de még az is, amit rosszként éltem meg – ezekből lehet majdan (esetleg) irodalmat kiszárítani. Ajándék volt, hogy néhány öngyilkossági kísérlet után újra tudtam élni, de már nem olyan emberként, aki korábban voltam. Hanem olyan emberként, aki képes volt túlélni mindezt, és elkezdeni valami újat. Az öregedő színész és író-kalandor voltam, akire még lehetne szerepet osztani, de már minek, hiszen kikerült a körünkből. A színészből ki lehet áztatni a színeket, s utána kidobni, mint a használt teafiltert, mert rajta már nem érzik a tea gyümölccsel teli illata, csak az, ami mostanra (látszólag!) lett: kipréselt filter – kukába vele. Azt is ajándéknak tartom már, amikor az utolsó igazgatóm – akinek az irodájában még hajlandó voltam megalázkodni – úgy ült előttem, hogy minden mélységig ki akarta élvezni a kiszolgáltatottságomat; ott ült a székben, nyálasan mosolygott, és a szeme úgy csillogott a gonoszságtól, mit a lenyalt mokkáskanál. De erre is szükségem volt, hogy megtudjam: semmit nem kapni ajándékba, és mindent el lehet viselni. És hogy senkire nem számíthatok, csak magamra, mindent magamnak kell kiharcolnom, és legelőször is magammal szemben csatát nyernem. Így volt ez, s így kell ennek lenni ez után is, és ezzel a helyzettel kezdeni valamit. nfl ( részlet egy soha meg nem jelenő önléletírásomból)

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr8613638306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása