HTML

Riportok a kanadai vadonból

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 23:36)
  • Tuco Ramirez: Azt tudom erre mondani, amit a Vörös Rébék mondott Pörge Daninak: Kár! Kár! Kár! (2017.11.07. 14:53)
  • Tuco Ramirez: Most nagyapa vagy nagybácsi? Több bejegyzésben is keveredik a kettő. Vagy arrafelé így is úgy is m... (2016.07.20. 14:47)
  • Világnézet Netes Napló: Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírv... (2014.08.16. 07:31) Gáz van tigáz
  • LukeSkywalker: Ez sem jó. Helyesen: Child in Time (2014.07.24. 10:58) Helyesen: Child in Thime

Linkblog

2010.10.30. 12:45 calvero56

Nem mindenki reagál ugyanarra a dologra egyformán. Van akit feltölt az, ami egy másik embert leszív. Rosszmagam mindig paradox módon működtem: talán fordítva vagyok bekötve. Ezt a tulajdonságomat a nagyapámtól örökölhettem, aki a szentimentális, taknyos-nyálas filmeken nevetett,  miközben a közönség a könnyeivel küszködött... de Chaplin filmjeit szomorkás arccal nézte végig, miközben az "egyfomán működő" többség szétröhögte a belét. Csak életrajzi adalékként: ez a nagyapám két világháborút végigharcolt tisztként, magyar katonaként: ifjúként ott volt Tarviziónál az olasz fronton, veteránként meg a Donnál, három év hadifogság után úgy jött haza, hogy a lánya - anyám - meg sem ismerte, és elfutott előle... élete végéig egy betokozódott puskagolyót hordott a koponyacsontjában, vitézi rangot, Kisezüst, Nagyezüst kitüntetéseket kapott, amit persze az elvesztett háború után el kellett ásnia a kertben, nehogy meghurcolják érte. Mivel élete felét harcokban töltötte, és számára a "becsület" szent dolog volt, azt sem tagadhatom el, hogy amikor a hatvanas években, már aggastyánként egy falubéli ember a becsületébe gázolt, aki - nagyapámat idézem: "puskaport sem szagolt", akkor nagyapám bicskával vett elégtételt a becsületét ért sérelem miatt, s ezért másfél év felfüggesztettet kapott.

Úgyhogy ma ki sem megyek a napra, leengedett redőnyök mögött töltöm a napot, mert a Nap mostanában nem tesz jót nekem, nem azért, mert melanómát okozhat, hanem arra emlékeztet: hány de hány elvesztegetett napot tudhatok magam mögött, amikor nem kedvesem ágyékét simogattam a redőnyök félhomályában, hanem mások instrukciójára játszottam a bolondot. De TE, kedves jószándékú hozzászólóm, csak napozzál, most már napolajat sem kell magadra kenned... de engedd meg nekem, hogy én pedig olyan legyek, amilyennek születtem, s amilyen géneket örököltem. Ölel Calvero, a naposcsibe

Utóirat: a múlt héten kitűnő bort vettem Tokajban, majd kóstolgatjuk is kedvesemmel, itt a redőnyök félhomályában, nem, nem a napon!, mert a bor érzékeny élőlény, a napon gyorsan megtörik a színe, megromlik. Kár lenne érte.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kanadaivadon.blog.hu/api/trackback/id/tr772409587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emberbarat 2010.10.30. 16:45:48

Jól van Calveró, működj csak fordítva, ha így van kedved......de az áldott Nap nélkül a tokaji bor sem érne semmit, úgy hogy maradok Nap-párti....amúgy egészségetekre!!!!!!
süti beállítások módosítása